Irodai forgószék választása napi munkavégzéshez

Bejegyzés dátuma:
2021-11-28

​​​​Informatikusként legalább napi nyolc órát ülve végzem a munkám. A megfelelő munkakörnyezet, így a szék kiválasztása ezért kritikus. Amikor egy konferenciára utaztam és szóba került a téma, kiderült, hogy nem csak nekem okoz nehézséget a megfelelő szék kiválasztása. A szakértők ilyenkor nyilván azt mondják, hogy az embert nem a folyamatos ülésre “találták ki”. A munkáltatók sokszorosan felhívják a figyelmet, hogy 20 percenként álljunk fel és tornázzunk, nézzünk távolra, mozgassuk át magunkat rendszeresen. Teljesen egyetértek velük, a napi munkavégzésünk rutin részévé kellene, hogy váljon a kötelező és megfelelő mozgás, fizikai aktivitás. Ezt nem helyettesítheti semmi más.

 Nagyon sokfélék vagyunk, sokféle adottságokkal: különböző a magasságunk, a súlyunk, mások a szokásaink. Amit megtanultam az eddigi tapasztalataim során, hogy nincs mindenkinek egyformán jó megoldás. Eddig a labdát és a térdeplő székeket váltogattam. Labdák és térdeplő székek között is óriási különbségek vannak. Az irodai székeknél is hasonló a helyzet.

 Legutóbb elhatároztam, hogy veszek egy megfelelőt. Óriási bajban voltam, mert nem tudtam, hova forduljak. Az internetes keresők találatai alapján válogattam, de egy fénykép alapján nem igazán mertem széket vásárolni, így hamar fel is adtam. A fantázianevük alapján próbáltam rájuk keresni és véleményeket olvasni. Nem igazán találtam megfelelőt, bár a leírások alapján kiválasztottam néhány szimpatikus darabot, de az áruk tántorított el. A székek között árban is óriási különbségek lehetnek, így találtam 20 ezer, de 3 millió forint körül is. Úgy gondolom, én nem engedhetem meg magamnak, hogy akárcsak 150 ezer forintot is kiadjak egy olyan székért, amit csak képen láttam, és soha nem próbáltam ki. Ne felejtsük el, hogy legalább napi 8 órát fogjuk használni.

 Igaz, találtam olyan céget, ahol a címemre kiszállították volna ingyen az adott széket, de mi történik akkor, ha mégsem veszem meg, mert nem kényelmes és az igényeimnek nem felel meg? Én 1 darab székben gondolkodtam, nem több tucatban. Kényszernek éltem volna meg a vásárlást, és kényelmetlennek tartottam volna visszaküldeni.

Egy ismerősöm említette az officeplaza.hu -t. Ekkor láttam, hogy van bemutatótermük. Egyszer, amikor Budapestre mentem, útba ejtettem és betértem hozzájuk. Emlékszem, egy pénteki nap volt, ráadásul záróra előtt 30 perccel. Gondoltam, leráznak majd valami indokkal, de ennek az ellenkezőjét tapasztaltam: meghallgattak, és kedvesen megmutatták a lehetőségeket. Végigpróbáltam nagyon sok különböző árú és minőségű széket, majd 1 hét gondolkodás után megvásároltam az Ergonic prémium forgószéket, amit nem bántam meg. Úgy gondolom, megtaláltam a számomra ideális és kényelmes széket. A háttámlája erős, hálós kialakítású szövetből készült, így nyáron is kényelmes lesz várhatóan. A magassága és a támla dőlésszöge, illetve a karfák magassága is tetszőlegesen állítható. Látszik, hogy minőségi alapanyagokból készült, ráadásul 24 hónapos garanciával jár

 Személyesen vettem át, és otthon szereltem össze. Nem okozott problémát. Véleményem szerint bárki meg tudja csinálni, mivel útmutató és darabjegyzék is volt hozzá.

 Bárkinek tudom ajánlani, hogy nézzen körül, mert biztos sikerül kiválasztania a számára legmegfelelőbb eszközt, ami várhatóan hosszú távon fogja a kényelmét szolgálni.