Szabadidő


Futás

A futást 2006 -ban kezdtem. Emlékszem, amikor először Szegeden indultam egy közösségi futóversenyen. Az érzés meghatározó és leírhatatlan volt.

A futást fokozatosan beépítettem a mindennapjaimba, nem kis feladat volt ez számomra. 1 év után abba is hagytam majd egy kis szünet után ismét elkezdtem és ma már több mint másfél éve rendszeresen futok. Egyre nagyobb távokat tűzök ki magam előtt és sikeresen teljesítem. Soha egyetlen egy távot és versenyt nem adtam fel. Amelyik célt kitűzöm, azt végigviszem. Figyelek a fokozatos terhelésre és a tempóra, hiszen a futást élvezni kell nem pedig szenvedéssel csinálni.

Büszkén mondhatom, hogy a “táppénz” szót nem ismerem és eddig még soha nem is voltam betegszabadságon. Sajnos egyetlen egy munkáltatóval sem találkoztam, aki ezt értékelte volna. Számomra a futás több mint egy egészséges életforma, ez csak egy pozitív hozadék. Segítségével eltűnnek a mindennapi határok és a lehetetlen feladatok. Még ha mások gyorsabban is futnak nálam, én minden egyes alkalommal arra törekszem, hogy saját magamnál egyre jobban teljesítsek.

Kutyák

Amikor Gödöllőre költöztem, gyerekkori álmom vált valóra. Felnőtt fejjel ismerhettem meg, amit egy kutya társasága jelent az embernek. A kiválasztásnál mindig bajban van az ember, hiszen ki az, aki ellen tud állni egy szőrgombócnak? A mi esetünkben a választás egy trikolor Collie-ra esett. Az életünket gyökeresen megváltoztatta a szó jó értelmében. Athosnak neveztük el és az időnk nagy részét, amikor csak tudjuk vele töltjük. Kicsi korától fogva minden kirándulásunkra magunkkal visszük, most már egyenesen kiköveteli magának a sétát. Egész nap rohangál szünet nélkül, energiája kimeríthetetlen. Egy új módszert fejlesztettünk ki és együtt szoktunk futni. Nyugodtan állíthatom, hogy a legjobb edzőtárs. Ma már nincs egyedül, hiszen Raku segít a ház őrzésében és a vacsora elpusztításában. A egészséges és boldog életük szempontjából rendkívül fontos a megfelelő táplálék és a mozgás kombinációja.

Ha tetszenek a kutyusok, javaslom látogass el a http://www.dragongold.hu oldalra is.